Naši kapaciteti

Moderna skladišta su preduslov dobrog plasmana proizvoda!

ZZ Beška agrar kao otkupljivač poljoprivrednih proizvoda ima dobro razvijen sistem skladištenja u kontrolisanim, optimalnim uslovima uz sušenje po potrebi.

Žitarice su jedne od ključnih osnovnih namirnica te se posebna pažnja posvećuje njihovom čišćenju, sušenju, transportnim sredstvima, skladištenju i kontroli.

Kroz stalnu proveru kvaliteta uskladištene robe i monitoring stanja merkantile, isključeni su rizici nastanka gubitaka pri skladištenju.

Silosi

Sistem silosa i sušara izrađeni su od najkvalitetnijih materijala i koriste se savremeni tehnološki postupci. Prijemno mesto poseduje usipni koš, kip platformu, transportere ( lančani, spiralni, trakasti), redlere, kofičaste elevatore, prečistače i  aspiratere. Jedinice za unos, sušenje i skladištenje žitarica koncipirane su kao tehnološke celine sa svim neophodnim sistemima.

 • Ukupan kapacitet silosa za skladištenje je 26.400 tona ( 8 ćelija x 3.300 t )
 • Silosi poseduju dva usipna koša: jedan kapaciteta 100 tona/h, drugi kapaciteta 80 tona/h namenjen za prijem poljoprivrednih proizvoda iz kamionskih kada i prikolica sa kipom.
 • Uređaj za transport robe – horizontalni transporteri redleri – elevatori kapaciteta 100 mt / h

ZZ Beška agrar poseduje i dva skladišta za žitarice izrađena po američkoj tehnoligiji firme Canamer. Reč je o najmodernijem sistemu u kome se putem telefona može pratiti merenje vlage a ujedno i upravljati celokupnim skladištem. U pitanju su prva dva skaldište ove vrste u Evropi. Poenta je u njihovoj modularnosti i mogućnosti da se nakon žetve pomeraju na različite lokacije a uz to im nisu protrebne građevinske dozvole. Suštinu tehnologije čine folije koje se proizvode u Canamer fabrici u SAD a to su folije koje su patentirane na način  da su otporne na gljive, glodare kao i na sve ekstremne vremenske uslove. Skladišni prostor po ovom sistemu je 2 x 1200 tona.

Sušara

Žitarice pre skladištenja moraju biti pripremljene na odgovarajuć način. Kvalitetno skladištenje se može osigurati isključivo odgovarajućom pripremom. Sama priprema žitarica prolazi kroz sledeće faze: unos, grubo čišćenje, sušenje, fino čišćenje.

 • Prosečni kapacitet sušare 40 tona/h (omogućava sušenje velike količine žitarica u sezoni otkupa)

Frigo

Koristeći GRANIFRIGOR proces hladnog čuvanja žitarica efektivno se sprečavaju gubici koji nastaju usled pojave buđi i aktivnosti insekata. Zbog svoje strukture i površine kao i male provodljivosti toplote, žitarice nude idealne uslove za proces hlađenja. Kada se žitarica ohladi, ona ostaje hladna tokom dugog perioda.

Rashladni uređaj GRANIFRIGOR donosi mnoge prednosti koje se moraju uzeti u obzir u smislu ekonomske efikasnosti:

 • Dugoročno skladištenje bez rizika od gubitka kvaliteta
 • Zaštita od hranjenja insekata i njihovog razmnožavanja
 • Zaštita od buđi i njihovih mikotoksina
 • Izbegavanje skupog i neekonomskog hemijskog tretmana
 • Očuvanje svežine žetve
 • Očuvanje kvaliteta klijanja
 • Manji troškovi sušenja
 • Smanjena potreba za eleviranjem – smanjen broj oštećenih zrna
 • Hlađenje može da se sprovede nezavisno od vremenskih uslova

Vaga

Kolsku vagu svrstavamo u značajne elemente u smislu pojednostavljivanja logističkog i tehnološkog procesa.

Vaga je namenjena za merenje vozila sa ili bez priključnog vozila, sa ili bez tereta maksimalne težine 60 tona.

Vaga poseduje elektronski kontroler za pokazivanje rezultata merenja.